Zašto smo pokrenuli BBF – Izbor srpskih blogera

Scena beauty blogerki u Srbiji je mlada, ali sve šira i kvalitetnija. Ona okuplja devojke i žene (po našim saznanjima, za sada nemamo muškog beauty blogera) koje vole kozmetiku, šminku i parfeme, koje brinu o načinu na koji neguju kožu i prate novosti u ovoj oblasti. Neke od njih vole prirodnu kozmetiku, druge drogerijsku, neke vole šminku, a ima i onih koje pišu samo o kosi ili noktima. Neke su još srednjoškolke, mnoge studentkinje, a ima i starijih.

Ali sve imaju svoje favorite, proizvode koji su ih oduševili, koji im prijaju, koje kupuju više puta i ostaju im verne. Pa zašto ne bismo odabrali favorite među favoritima, proizvode koje su, tokom ove godine, naše blogerke najradije koristile?

U svetu je uobičajeno da se proizvođači i prodavci kozmetike ponose činjenicom što su njihovi preparati omiljeni među blogerima, oni takve proizvode i promovišu oznakama ,,bloggers approved” ili ,,bloggers favourites”. Želimo da ovakav odnos prema blogerskim favoritima zaživi i kod nas.

Zato smo pokrenuli BBF – Beauty Bloggers Favourites, tj. Izbor srpskih blogera – biranje najomiljenijih proizvoda među srpskim beauty blogerkama, sa idejom da na kraju ove, a nadamo se i narednih godina, proglasimo favorite i o tome obavestimo čitaoce naših blogova, uvoznike/proizvođače proizvoda-pobednika, i širu javnost.

Verujemo da ćemo na ovaj način ojačati svest o radu srpskih blogera, podići značaj i uvažavanje tog rada i čitanost blogova.

Ko je u BBF timu?

Posmatrajući beauty blogersko okruženje, rodila se ideja da bi zajedničke akcije doprinele kompaktnosti, solidarnosti i konačno, boljoj čitanosti svih beauty blogova.

Od početne ideje, razgovori o ovoj temi okupili su četiri blogerke  potpuno različitih godina, profesija i interesovanja na ovom zajedničkom projektu. Ljiljana Maričić Grujić – blog Budi Lepa kao inicijator,  Zlatana Ćirica Lisinac – blog MakeUp&More, Jelena Đukić – blog Moj Neseser i Tijana Šipka – blog Pudrijerica okupljene su oko ovog cilja i ravnopravno čine početni BBF tim.

Naš rad je u potpunosti neprofitan. Ideja BBF akcije je promocija beauty blogova u Srbiji, i nije zamišljena, niti će postati promocija vlastitih blogova niti druga, lična korist.

Naš glas je u izboru favorita ravnopravan glasu bilo koje druge srpske blogerke.

Nadamo se da će vam se ova akcija dopasti, da ćete je podržati, i da će ona postati tradicija srpskog blogerskog života.

Vaš BBF tim